Портал споживача

В рамках Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» Всеукраїнська громадська організація «Жива планета» презентувала для вчителів та методистів м. Києва принципи просвітницької роботи щодо популяризації сталого споживання в закладах освіти. Цей захід започаткував серію лекцій в рамках інформаційного проекту «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя», що впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

З вступним словом виступила Галина Бузан, координатор проектів «Жива планета», вона презентувала учасникам компоненти проекту.

Проект «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя»

Світлана Берзіна, президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» в своєму виступі детально висвітлила форми просвітницької роботи щодо популяризації впровадження елементів сталого споживання: ресурсо- та енергоефективності, поводження з відходами, використання засобів побутової хімії, застосування принципів сталих закупівель товарів, робіт і послуг в закладах освіти тощо на прикладі упровадження стандарту «Зелений клас». Крім цього, велику увагу було приділено інформуванню та комунікаціям для сталого споживання.

Великий інтерес аудиторії викликали приклади практичного впровадження принципів сталого споживання у відповідності до міжнародних та європейських стандартів в закладах освіти.

Презентація «Методи і форми просвітницької роботи щодо популяризації сталого споживання, як інструменту розвитку екологічної освіти та виховання в закладах освіти»