Портал споживача

30 жовтня 2015 року спеціалісти «Жива планета» завітали з лекцією до студентів економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Тема зустрічі: «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя». Захід пройшов в рамках однойменного проекту, що впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Під час лекції Галина Бузан, координатор проектів «Живої планети» розкрила поняття сталого розвитку, сталого споживання, як раціонального споживання, а також презентувала учасникам заходу компоненти інформаційного проекту присвяченого сталому споживанню.

«Існує багато способів сталого споживання: берегти воду та електроенергію, користуватись перевагами енергозберігаючих технологій, сортувати сміття, купувати лише те, що дійсно потрібно, уникати зайвої упаковки, хоча б частково відмовитись від поліетиленових пакетів, надавати перевагу товарам багаторазового використання та продукції з покращеними екологічними характеристиками і т.і. Головне – володіти достовірною інформацією для свідомого вибору як споживати, яку продукцію або послуги придбати. Інформувати людей з цих питань покликаний наш проект» – наголосила Галина Бузан.